İş Elbisesi Renkleri

25-02-2021 02:36
İş Elbisesi Renkleri

Stüdyo Işığının İş Elbisesi Renklerindeki Etkisi

 Stüdyo ışığının iş elbisesi renklerindeki etkisi ışık, renk yönetimi ve ortamda bulunan renkleri ile alakalıdır.

IŞIK

 Işığın tekstil ürünleri üstündeki etkisi inanılmazdır ve ürün çekimi ışıkla başlar ışıkla son bulur.  Işığın olmadığı yerde ürün çekiminden bahsedilemez elbette.  O yüzden ışığı iyi tanımalı ve iyi kullanmalıyız.  Işığın özelliklerinden tutun, ışığın hangi yönden geldiği bile tekstil renkleri için çok önemlidir.
 Işık farklı dalga boylarından oluşur.  Gözümüz kırmızı ile mor  arasında kalan dalga boylarını algılar. Işık kaynaklarına baktığımızda doğal ve yapay ışık kaynakları şeklinde ayırabiliriz. Doğal kaynak ışığı tabi ki gün ışığı iken yapay ışık kaynakları insanların ürettikleri ışıklardır. Yapay ışıklar her rengi alabilirken,  gün ışığı hava şartlarına ve günün saatlerine göre renk değiştirir.
Fotoğraf makinelerinin yada kameraların iş elbiselerindeki renkleri doğru algılayabilmesini sağlamak için bir beyaz dengesi (white balance) adı verilen bir sistemi bulunmaktadır. Ters ışık ürün çekimlerinde nesneler kadar kişiler karanlık çıksa da farklı fotoğraflar elde edebiliyorsak beyaz ayarını farklı ayarlarda kullanarak iş elbisesi ürün çekimi adına farklılıklar yakalamak mümkündür.
İş elbisesi ürün çekiminde en önemli unsurlardan bir tanesi doğru renktir. 
Doğru ışık kullanımı, iş elbisesi çekimi esnasında uygulanacak renk yönetimi, çekim sonrası ürün fotoğraflarının işleneceği monitörün doğruluğu, monitörün bulunduğu odanın duvarlarının rengi ve odanın aydınlatmasında kullanılan ışık kaynakları.
Her biri, iş elbisesi ürün çekiminde etkisi göz ardı edilemeyen, çok geniş bilgi ve emek barındıran bir gerçektir.

RENK YÖNETİMİ

Renk yönetimi, dijital fotoğraf kameraları, monitörler ve baskı makineleri arasında doğru orantılı renkler elde edilmesini sağlar. Her bir cihaz, (fotoğraf kamerası, monitör ve baskı makineleri) renk gamutu adı verilen farklı bir dizi renk üretir. Görüntüyü dijital fotoğraf kameranızdan monitöre ve ardından baskı makinesine aktardığınızda, görselin renkleri değişir. Bu değişikliğin nedeni, her aygıtın farklı bir renk gamutu olmasından ve renkleri farklı şekilde üretmesinden ortaya çıkmaktadır.

DOĞRU RENK YÖNETİMİ

Kalibrasyonsuz ekranlarda doğan renk sapmaları, dijital tekstil ürün fotoğrafının en büyük sıkıntısıdır. Her bir iş elbisesinin fotoğrafının renk ayarı, photoshop olarak adlandırılan dijital uygulamalarla tek tek düzeltilemez. Ne kadar düzeltilir denilirse denilsin, renk yönetimi doğru olamaz. Doğru ekranda bakılmadan düzeltilen bir ürün fotoğrafı sadece o ekranda doğruyu gösterir ki diğer monitörlerde de farklı sonuçlar doğurur.
İş elbisesi ürün çekimleri, kameranın üzerindeki otomatik white balance ile ve diğer yöntemlerle yapıldığı zaman, ortamda ki farklı ışık kaynaklarından ve farklı unsurlardan dolayı renk yönetimi doğru yapılmamış olur. Sadece beyaz ayarı değil, bütün renklerden örnekler alınarak yapılan doğru renk yönetimi ile doğru renklere ulaşılabilir.
İş elbisesi ürün fotoğrafının,  doğru renk yönetimi yapılarak çekildikten sonra renk kalibrasyonu yapılmış, sürekli denetlenen profesyonel bir monitörde gerekli düzenlemelerinin yapılması ve izlenmesi gerekmektedir.
Giynik İş Elbiseleri
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.